Σημείωση: με βάση τον τύπο, για το δείγμα Ε θα προέκυπταν 1 × 10¹ = 1,00 × 10¹ CFUs/mL.
Η Δρ Σπένσερ εξηγεί ότι το βακτηριακό φορτίο είναι πολύ υψηλό για τον χώρο αποθήκευσης κρέατος, την επιφάνεια κοπής και την επιφάνεια προετοιμασίας τροφίμων, ενώ ο νεροχύτης φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί.
[Συγκεκριμένα όρια τίθενται συχνά από τις κατά τόπους ή εθνικές υγειονομικές αρχές (π.χ. FDA στις ΗΠΑ, EFSA στην ΕΕ). Είναι σημαντικό τα εστιατόρια να συμμορφώνονται με αυτά τα ρυθμιστικά πλαίσια για την ασφάλεια τροφίμων. Ένα συνηθισμένο εύρος αποδεκτών επιπέδων είναι από ≤10 CFUs/m² έως ≤100 CFUs/m². Για ακριβείς τιμές και οδηγίες, πρέπει να ακολουθούνται οι σχετικές κανονιστικές διατάξεις των αρμόδιων αρχών.]
Τα αποτελέσματα του δείγματος του ασθενούς υποστηρίζουν επίσης την υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης. η Δρ Σπένσερ συνεχίζει, εξηγώντας ότι αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν τον επιδημιολόγο και τον υγειονομικό να απολυμάνουν σωστά τις επηρεασμένες περιοχές. Παράλληλα, επισημαίνει ότι απομένει δουλειά για τον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα, κάτι που θα βοηθήσει όχι μόνο στην απολύμανση αλλά και στην επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας για τους ασθενείς.