Σημείωση: Συγκεκριμένα όρια καθορίζονται συνήθως από τοπικές ή εθνικές υγειονομικές αρχές, όπως ο FDA στις ΗΠΑ ή η EFSA στην Ε.Ε. Είναι σημαντικό για τα εστιατόρια να συμμορφώνονται με αυτές τις οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων. Συνηθισμένα αποδεκτά επίπεδα είναι μεταξύ ≤10 CFUs/m² έως ≤100 CFUs/m². Για ακριβή δεδομένα, πρέπει να συμβουλεύεται κανείς τους ισχύοντες κανονισμούς των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.
Τα αποτελέσματα του δείγματος του ασθενούς ενισχύουν επίσης την άποψη ότι υπέστη τροφική δηλητηρίαση. Ο Δρ Σπένσερ εξηγεί ότι αυτά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τον επιδημιολόγο και τον υγειονομικό να απολυμάνουν σωστά τις προσβεβλημένες περιοχές. Παράλληλα, αναφέρει ότι απομένει ακόμα δουλειά για να προσδιοριστεί ο υπεύθυνος μικροοργανισμός, κάτι κρίσιμο τόσο για την απολύμανση όσο και για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.