Μέθοδος διασποράς σε τρυβλίο και καθαρές καλλιέργειες.Εσείς: Κύριε Δρ. Σπένσερ, τώρα που ποσοτικοποιήσαμε το βακτηριακό φορτίο, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Δρ. Σπένσερ: Πρέπει να απομονώσουμε καθαρές καλλιέργειες για περαιτέρω δοκιμές. Αυτό είναι κρίσιμο, γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα βακτήρια που μελετάμε δεν είναι αναμεμειγμένα με άλλα είδη. Έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε με ακρίβεια το παθογόνο που ευθύνεται για την επιμόλυνση. Όταν εργάζεστε με πιθανώς μικτές καλλιέργειες, όπως τα αρχικά μας δείγματα, υπάρχει κίνδυνος παρεμβολής από άλλα βακτήρια, που μπορεί να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα ή να οδηγήσουν σε λανθασμένη ταυτοποίηση. Σαμ: Δεν πρέπει να εκτελέσουμε τη μέθοδο διασποράς σε τρυβλίο (streak plate method) για να απομονώσουμε καθαρές καλλιέργειες; Εσείς: Σωστά, θυμάμαι ότι το είχαμε διδαχθεί στο μάθημα. Καλύτερα όμως να εξασκηθούμε πρώτα πριν χρησιμοποιήσουμε τα πραγματικά δείγματα. Προχωράτε λοιπόν στην εξάσκηση, χρησιμοποιώντας το εργαλείο προσομοίωσης στο διαδίκτυο: https://webcampus.med.drexel.edu/simulation/microbiology/lab1/ και παρακολουθείτε επίσης ένα βίντεο. Αφού αισθάνεστε σίγουροι ότι θυμάστε πώς εκτελείται η μέθοδος διασποράς σε τρυβλίο, προχωράτε στη συλλογή του απαραίτητου εξοπλισμού και εκτελείτε την τεχνική, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
|
Map: CS11 - ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (1055)
|
||
|
Review your pathway |