LBΔρ. Σπένσερ: Μπράβο σας! Το LB (Lysogeny Broth) είναι ένα γενικής χρήσης θρεπτικό μέσο, το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη ευρείας ποικιλίας βακτηρίων, τόσο Gram-θετικών όσο και Gram-αρνητικών. Δεν περιέχει εκλεκτικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να αναστείλουν ορισμένες ομάδες βακτηρίων, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την εκτίμηση γενικής βακτηριακής επιμόλυνσης σε ένα δείγμα. Εσείς: Έχει λογική. Εφόσον ο στόχος είναι να διαπιστώσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε βακτηριακή επιμόλυνση, το LB είναι κατάλληλο, καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών που ενδέχεται να υπάρχουν στο δείγμα τροφίμου, χωρίς προκατάληψη προς συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων. Σαμ: Φαίνεται πως είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την έρευνα!
Υλικά και αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται:
Εσείς: Τώρα, απλώς βυθίζουμε κάθε επίχρισμα στο υγρό LB και εμβολιάζουμε τις υγρές καλλιέργειες, τις οποίες θα επωάσουμε στους 37°C για μία νύχτα.
Το MacConkey (MAC) είναι εκλεκτικό για Gram-αρνητικά βακτήρια, λόγω της παρουσίας χολικών αλάτων και κρυσταλλικού ιώδους, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη των Gram-θετικών βακτηρίων. Είναι επίσης διαφορικό για τη ζύμωση της λακτόζης, κάτι που υποδεικνύεται μέσω αλλαγής χρώματος στο μέσο.
Το Mannitol Salt Agar (MSA) είναι εκλεκτικό για Gram-θετικά βακτήρια, και ιδιαίτερα για τα σταφυλόκοκκα, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης άλατος, η οποία αναστέλλει την ανάπτυξη των περισσότερων άλλων βακτηρίων. Είναι επίσης διαφορικό, καθώς επιτρέπει τη διάκριση με βάση τη ζύμωση της μαννιτόλης.
Το Eosin Methylene Blue (EMB) είναι επίσης εκλεκτικό για Gram-αρνητικά βακτήρια και χρησιμοποιείται για να διακρίνει τους ζυμωτές της λακτόζης, οι οποίοι εμφανίζουν χαρακτηριστική μεταλλική πράσινη λάμψη.
Μπορείτε να δείτε εικόνες θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων για καθένα από αυτά τα μέσα, κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες επιλογές.
|
Map: CS11 - ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (1055)
|
||
|
Review your pathway |