MAC

Ο δρ. Σπένσερ εξηγεί ότι σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε ένα μη εκλεκτικό θρεπτικό μέσο.
Το MacConkey είναι εκλεκτικό για Gram-αρνητικά βακτήρια, λόγω της παρουσίας χολικών αλάτων και κρυσταλλικού ιώδους, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη των Gram-θετικών βακτηρίων. Είναι επίσης διαφορικό για τη ζύμωση της λακτόζης, κάτι που υποδεικνύεται από αλλαγή χρώματος στο μέσο.

Πηγή: https://microbiologyinfo.com/macconkey-agar-composition-principle-uses-preparation-and-colony-morphology/ 

Αν και το MacConkey είναι αποτελεσματικό για την αναγνώριση εντερικών (εντεροβακτηρίων) και κολοβακτηριοειδών σε τρόφιμα, δεν είναι κατάλληλο για την ανίχνευση ευρύτερης ποικιλίας βακτηριακών ειδών, καθώς μπορεί να μην υποστηρίζει την ανάπτυξη Gram-θετικών ή μη ζυμωτών της λακτόζης βακτηρίων.

Δρ. Σπένσερ: Ας το προσπαθήσουμε ξανά λοιπόν!

MSA
EMB
LB

Map: CS11 - ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (1055)
Node: 19897
Score:

reset

OpenLabyrinth
OpenLabyrinth is an open source educational pathway system

Review your pathway

  • MAC

Reminder

empty_reminder_msg

FINISH

Time is up