Αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντοςΤζέιμς: Είστε σίγουρος ότι η αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος θα αυξήσει τη δραστικότητα του ενζύμου; Θυμάμαι ότι η αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε αντιστρεπτή αναστολή, όπου το προϊόν δεσμεύεται στο ένζυμο και μειώνει τη δραστηριότητά του. Σωστά, καθηγητά; Καθηγητής Γουίλσον: Σωστά, πρόκειται για έναν ρυθμιστικό μηχανισμό που αποτρέπει την υπερσυσσώρευση του προϊόντος. Ας δοκιμάσουμε άλλη μια φορά! Ποιος παράγοντας μπορεί να αυξήσει τη δραστικότητα του ενζύμου; |
Map: CS6 - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ (1005)
|
||
Review your pathway |