Αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος

Τζέιμς: Είστε σίγουρος ότι η αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος θα αυξήσει τη δραστικότητα του ενζύμου; Θυμάμαι ότι η αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε αντιστρεπτή αναστολή, όπου το προϊόν δεσμεύεται στο ένζυμο και μειώνει τη δραστηριότητά του. Σωστά, καθηγητά;

Καθηγητής Γουίλσον: Σωστά, πρόκειται για έναν ρυθμιστικό μηχανισμό που αποτρέπει την υπερσυσσώρευση του προϊόντος. Ας δοκιμάσουμε άλλη μια φορά!

Ποιος παράγοντας μπορεί να αυξήσει τη δραστικότητα του ενζύμου;

  • Αύξηση της θερμοκρασίας και του Ph
  • Αύξηση της συγκέντρωσης του υποστρώματος

Map: CS6 - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ (1005)
Node: 18905
Score:

reset

OpenLabyrinth
OpenLabyrinth is an open source educational pathway system

Review your pathway

  • Αύξηση της συγκέντρωσης του προϊόντος

Reminder

empty_reminder_msg

FINISH

Time is up