Οι περιοχές Β και D είναι επιμολυσμένες και παρουσιάζουν υψηλό βακτηριακό φορτίο.A:Δείγμα ασθενούς B:Αποθήκη κρέατος C:Επιφάνεια κοπής D:Επιφάνεια προετοιμασίας τροφίμων E:Νεροχύτης Πηγή: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.fbioyf.unr.edu.ar/evirtual/pluginfile.php/108402/mod_resource/content/1/Cap%205%20Brock.pdf
Δρ. Σπένσερ: Λοιπόν, ας μιλήσουμε για τις παρατηρήσεις που κάνατε με τις υγρές καλλιέργειες. Τι έχετε προσέξει σχετικά με τη θολερότητα; Σαμ: Παρατήρησα ότι οι καλλιέργειες από τις περιοχές Β, C και D είναι αρκετά θολές, κάτι που θεωρώ σαφή ένδειξη υψηλού βακτηριακού φορτίου και πιθανής επιμόλυνσης. Εσείς: Είναι μια λογική υπόθεση, Σαμ, αλλά υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Η θολερότητα πράγματι υποδηλώνει την παρουσία βακτηρίων — πιθανώς ακόμη και παθογόνων. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά στη θολερότητα για να εκτιμήσουμε με ακρίβεια το βακτηριακό φορτίο. Δρ. Σπένσερ: Ακριβώς. Η θολερότητα παρέχει μια γενική ένδειξη ότι υπάρχουν βακτήρια, αλλά δεν προσφέρει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το μικροβιακό φορτίο. Διαφορετικά είδη βακτηρίων μπορούν να αναπτύσσονται με ρυθμούς που παράγουν διαφορετικού βαθμού θολερότητα, ακόμη και σε παρόμοιες συγκεντρώσεις. Οι θολές καλλιέργειες σίγουρα απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση. Ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ακριβής ερμηνεία των αποτελεσμάτων; |
Map: CS11 - ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (1055)
|
||
|
Review your pathway |