Εργαστήριο τροφίμωνΕσείς και ο συνεργάτης σας στο εργαστήριο, ο Σαμ, είστε δευτεροετείς προπτυχιακοί φοιτητές Μικροβιολογίας που εργάζεστε με τον Δρ. Σπένσερ σε ένα εργαστήριο μικροβιολογίας τροφίμων. Μετά από αναφορές τροφικής δηλητηρίασης σε ένα τοπικό εστιατόριο, το εργαστήριο έχει αναλάβει την αναγνώριση της πιθανής βακτηριακής πηγής. 
 Εικόνα 1 Ιστοσελίδα: https://www.centralstate.edu/news/foodborne-pathogens-six-questions-researcher Εικόνα 2 Ιστοσελίδα: https://www.foodsafetynews.com/2023/10/new-zealand-data-shows-increase-in-foodborne-infections/ 
 Δρ. Σπένσερ: Καλημέρα! Σήμερα έχουμε μια κρίσιμη εργασία: να εντοπίσουμε την πιθανή βακτηριακή πηγή τροφικής δηλητηρίασης σε ένα τοπικό εστιατόριο. Έχουμε αναφορές για τουλάχιστον οκτώ πελάτες που εμφανίστηκαν με κοιλιακούς πόνους, πονοκέφαλο και σοβαρά επεισόδια υδαρούς διάρροιας. Εσείς: Αυτό δεν ακούγεται καλό, Δρ. Σπένσερ. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; Δρ. Σπένσερ: Πρέπει να εντοπίσουμε την πηγή της μόλυνσης και τον αιτιολογικό παράγοντα. Αυτό θα επιτρέψει στους επιδημιολόγους και τους υγειονομικούς να προσδιορίσουν ποιες περιοχές μολύνθηκαν, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ο προσδιορισμός του αιτιολογικού παράγοντα θα βοηθήσει επίσης τους γιατρούς να προσδιορίσουν την καταλληλότερη θεραπεία για τους ασθενείς. Σαμ: Σε αυτό, Δρ. Σπένσερ. Δρ. Σπένσερ: Η ομάδα έχει στείλει πάνω από πέντε δείγματα επιχρίσματος. Τέσσερα δείγματα προέρχονται από διαφορετικές περιοχές του εστιατορίου και το πέμπτο προέρχεται από τον ασθενή, ώστε τα αποτελέσματα από τους χώρους εργασίας του εστιατορίου να μπορούν να συγκριθούν με αυτά του ασθενούς. Αυτά είναι τα δείγματα που έχουμε: 1) δείγμα ασθενούς, 2) χώρος αποθήκευσης κρέατος, 3) σανίδα κοπής, 4) επιφάνεια προετοιμασίας φαγητού και 5) νεροχύτης. Πρέπει να προετοιμάσουμε υγρές καλλιέργειες, ως πρώτο βήμα για να δούμε αν κάποια από αυτές τις περιοχές είναι μολυσμένη. Να θυμάστε ότι, όταν εργάζεστε με μικροβιακά δείγματα, η ασηπτική τεχνική είναι ύψιστης σημασίας. Θυμάστε γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό;  | 
                    
 Map: CS11 - ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ                            (1055)
                        
                                                
                        
                             | 
                ||
| 
                         Review your pathway  |