Το pH επηρεάζει τον ιονισμό του αμύλουΈχετε δίκιο ότι ο ιονισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κινητική των ενζύμων μέσω των μεταβολών του pH. Το pH δεν μεταβάλλει άμεσα τον ιονισμό του αμύλου με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει τις πρωτεΐνες ή τα αμινοξέα. Το άμυλο είναι ένας πολυσακχαρίτης που αποτελείται από μονάδες γλυκόζης συνδεδεμένες με γλυκοζιτικούς δεσμούς και δεν διαθέτει ιοντιζόμενες ομάδες όπως αυτές που βρίσκονται στα αμινοξέα ή στις πρωτεΐνες. Ως εκ τούτου, οι αλλαγές στο pH δεν μεταβάλλουν σημαντικά την κατάσταση ιονισμού του ίδιου του αμύλου. Καλή προσπάθεια, ας το ξαναπροσπαθήσουμε! |
Map: CS6 - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ (1005)
|
||
Review your pathway |