Το pH επηρεάζει τον ιονισμό της αμυλάσηςΕσείς: Το pH μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση ιονισμού των αμινοξικών καταλοίπων στο ενεργό κέντρο το υ ενζύμου. James: Ακριβώς, οι αλλαγές στον ιονισμό μπορούν να μεταβάλλουν το σχήμα και τις ιδιότητες του φορτίου του ενεργού κέντρου, επηρεάζοντας την ικανότητα του ενζύμου να συνδέεται με το άμυλο (το υπόστρωμα) και να καταλύει αποτελεσματικά τις αντιδράσεις. Καθηγητής Wilson: Είστε και οι δύο σωστοί! Να θυμάστε επίσης ότι τα ακραία επίπεδα pH μπορούν να διαταράξουν τους δεσμούς υδρογόνου και τις ιοντικές αλληλεπιδράσεις που διατηρούν την τρισδιάστατη δομή ενός ενζύμου, οδηγώντας σε μετουσίωση. Τα μετουσιωμένα ένζυμα χάνουν το λειτουργικό τους σχήμα και, κατά συνέπεια, τη δραστικότητά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε ακραίες θερμοκρασίες και γι' αυτό είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίζεται η βέλτιστη θερμοκρασία δραστικότητας. Ας συνεχίσουμε με το δεύτερο μέρος του σημερινού πειράματος για τον προσδιορισμό της βέλτιστης θερμοκρασίας.
[Η μετουσίωση είναι μια διαδικασία που επηρεάζει τις πρωτεΐνες, όπου οι δευτερογενείς, τριτογενείς ή τεταρτογενείς δομές διαταράσσονται, οδηγώντας σε απώλεια της βιολογικής λειτουργίας. Η διαδικασία αυτή προκαλείται συνήθως από παράγοντες όπως η θερμότητα, οι αλλαγές του pH ή οι χημικοί παράγοντες.] |
Map: CS6 - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ (1005)
|
||
Review your pathway |