EMBΔρ. Σπένσερ: Ας το συζητήσουμε λίγο περισσότερο. Γιατί θεωρείτε ότι το EMB είναι μια καλή επιλογή για το θρεπτικό μέσο; Σαμ: Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσουμε EMB, επειδή βοηθά στη διάκριση των βακτηρίων που ζυμώνουν τη λακτόζη· αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο αν υποπτευόμαστε συγκεκριμένους παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως το E. coli. Νομίζω ότι το E. coli είναι μια συχνή αιτία τροφικής δηλητηρίασης. Εσείς: Πολύ σωστά, Σαμ. Το EMB πράγματι διευκολύνει τη διάκριση των Gram-αρνητικών βακτηρίων που ζυμώνουν τη λακτόζη, καθώς παράγουν εκείνη τη χαρακτηριστική μεταλλική, πρασινωπή λάμψη. Όμως, πιστεύετε ότι είναι κατάλληλο για την ανίχνευση όλων των βακτηρίων; Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις· χρειάζεται να έχουμε μια πιο ευρεία προσέγγιση.
Εικόνα: Ανάπτυξη βακτηρίων σε θρεπτικό μέσο EMB — οι πλάκες Α και Β δείχνουν αρνητικό και θετικό αποτέλεσμα, αντίστοιχα.
Δρ. Σπένσερ: Ακριβώς — αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Αν η επιμόλυνση περιλαμβάνει Gram-θετικά βακτήρια ή μη ζυμωτές της λακτόζης, τότε αυτά ενδέχεται να μην αναπτυχθούν καθόλου στο EMB. Σαμ: Δηλαδή, αν χρησιμοποιούσαμε EMB, θα μπορούσαμε ενδεχομένως να παραλείψουμε άλλους τύπους βακτηρίων που υπάρχουν στο δείγμα, περιορίζοντας έτσι την εκτίμησή μας για το συνολικό επίπεδο βακτηριακής επιμόλυνσης. Εσείς: Σωστά. Για έναν γενικό έλεγχο επιμόλυνσης, ένα μη εκλεκτικό θρεπτικό μέσο θα ήταν πιο κατάλληλη επιλογή, καθώς μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη ευρύτερου φάσματος βακτηρίων. Δρ. Σπένσερ: Πολύ σωστά ειπωμένο. Ας το προσπαθήσουμε ξανά λοιπόν! |
Map: CS11 - MICROBIAL CULTURE AND GROWTH (1052)
|
||
|
Review your pathway |