Τεστ ιωδίου

Η Δρ Μπράουν εξηγεί ότι το τεστ ιωδίου χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της παρουσίας αμύλου και όχι γλυκόζης. Μπορεί να είναι χρήσιμο και σε άλλα πεδία, για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων, η δοκιμή αυτή χρησιμοποιείται για την ανίχνευση της παρουσίας αμύλου σε τρόφιμα, κάτι που είναι σημαντικό για τον έλεγχο ποιότητας και τη διατροφική ανάλυση.

Αξιοποιείτε την ευκαιρία αυτή για να επανεξετάσετε το τεστ ιωδίου. Ανατρέχοντας στο εργαστηριακό σας εγχειρίδιο σημειώνετε ότι για την εκτέλεση του τεστ, 1 mL ενός νέου διαλύματος αμύλου 1% προστίθεται σε λίγες σταγόνες διαλύματος ιωδίου σε τρυβλίο. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας ένα λευκό πλακίδιο στο οποίο αναμειγνύονται μαζί σταγόνες αμύλου και διαλύματος ιωδίου. Ένα μπλε-μαύρο χρώμα υποδηλώνει την παρουσία αμύλου, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (2 κάτω τρυβλία).

 

 Ιστοσελίδα: https://bio.libretexts.org/Courses/Harrisburg_Area_Community_College/BIOL_101%3A_General_Biology_l_-_Laboratory_Manual/01%3A_Labs/1.03%3A_Organic_Molecules

Η Δρ Μπράουν σας ζητά να επανεξετάσετε την απάντησή σας και αποφασίζετε να παρακολουθήσετε και ένα βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό το τεστ.

  • Τεστ Fehling’s
  • Τεστ Σουδάν ΙΙΙ
  • Τεστ γαλακτώματος

Map: CS5 - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΒΙΟΜΟΡΙΩΝ (1000)
Node: 18762
Score:

reset

OpenLabyrinth
OpenLabyrinth is an open source educational pathway system

Review your pathway

  • Τεστ ιωδίου

Reminder

empty_reminder_msg

FINISH

Time is up