37 °CΚαθηγητής Wilson: Ας μάθουμε με βάση τα αποτελέσματά σας. Εσείς: Ναι... Οι 37 °C δείχνουν το συντομότερο χρόνο για την αλλαγή του χρώματος του διαλύματος από σκούρο μπλε σε ανοιχτό κίτρινο. Αυτό δηλώνει ότι το άμυλο μετατρέπεται αποτελεσματικά σε μαλτόζη. Στις άλλες θερμοκρασίες δεν υπάρχει ενζυμική δραστηριότητα. James: Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι αυτή είναι περίπου η θερμοκρασία του φυσιολογικού σώματος. Οι 100οC είναι μια πολύ υψηλή θερμοκρασία και οι 22οC και 4οC είναι πολύ χαμηλές για να έχουν φυσιολογική σημασία. Αποτελέσματα: Βέλτιστη θερμοκρασία για την δραστικότητα της αμυλάσης |
Map: CS6 - ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ (1005)
|
||
Review your pathway |